top of page

Ezt nézd meg!

Szerintünk...

Fuss egy kört a réten, ülj fel a kisvasútra, nézd meg mit csinálnak a szarvasok, lovagolj, biciklizz, nézd meg a kéktemplomot, ugorj el fürödni vagy horgászni! Nem elég? Menj át Szlovéniába! De mindenképp hozz túrázáshoz, vizes rétre bakancsot, gumicsizmát!

Horse riding

Lovaglás

01

Nálunk is vannak lovak, de csak simogatni lehet már őket: túlkorosak és nem lovagoljuk őket rendszeresen. Van azonban 2 km-re a szomszéd faluban, nagyon szép környezetben, mindenki számára alkalmas lovaglási lehetőség, valamint  lovasoktatás kezdők és haladók részére!

 

Kezdőknek 30 perces futószáras oktatás (előzetes egyeztetéssel)

Haladóknak osztályba lovaglás futószár nélkül, karámban,

körbe -körbe, egymás után. Haladóknak tereplovaglás a környéken szabadon, túravezetővel.

russia-gd94484fba_1920.jpg

02

Sétakocsizás

A mi kedvencünk.

Fogathajtó bajnokunk van a faluban, Paizs Béla személyében. Egyeztetés után óránként maximum 6 fős csoportot tud fogadni.

Titkos erdei utakon visz, hegyen -völgyön át. 

03

Kustánszegi-tó fürdés, horgászat, kirándulás

A Kustánszegi-tó 8 km autóval, vagy 4,5 km gyalogosan a kéktúra útvonalán. Szép, rendezett környezet: tiszta víz, hattyúk és horgászparadicsom. Játszótér, halsütő! Biciklivel ½ óra, gyalog, 1,5 kocsival 10 perc

Picnic by the Lake

Gyalogtúra,
vadles,
szarvasbőgés,
gombászás

04

Vörösszeg az Országos Kéktúra útvonalán fekszik.  A házakban található térkép segítségével 30 perces és 5 órás séták is tehetők a Szegek között.

A ház mellet, a kert tótól, vagy 10 perces séta után a patakok által körülölelt "Sziget”, középtájon a vadlessel.

 

Alkonyatkor, pár perc csendes várakozás után általában kezdődik az „adás”: szarvasok, rókák, vaddisznók, őzek jönnek legelni és inni a patakból. 

 

A nagy attrakció szeptemberben történik: a ház körül mindenhol bőgnek a szarvasok. Érdeklődés esetén szívesen javaslunk útvonalat . Gombák, mindenhol ha eső után jön a meleg.

 

Gombaszakértő a Zalaegerszegi piacon ingyenesen vizsgál!!!!

Wild Mushrooms
Sunset in the Forest

Lenti:
erdei vasút

05

A Csömödéri Állami Erdei Vasúté a leghosszabb kisvasút-hálózat Magyarországon: a Zala megyében található rendszer teljes hossza 109 kilométer.

 

Érdekessége, hogy ennek mindössze a harmadán van személyszállítás, a forgalom nagy részét még ma is a fát szállító tehervonatok jelentik.

 

A vadregényes erdőkben kanyargó kisvasút mellett még számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt a környék: arborétum és erdészeti kiállítás várja a természet iránt érdeklődőket,  a Bázakerettyén és Budafapusztán működő olajkutak és olajipari emlékek pedig jó néhány órás programot biztosítanak a technikatörténet megszállottainak.

 

Mindig látni szarvas csapatokat, vaddisznó családokat az utazás során. Gyerekek és felnőttek egyaránt élvezni szokták! A kisvasút kistolmácsi végállomásától nem messze található egy mesterségesen kialakított tó. A tavat tápláló forrás egy olajkutató robbantás során került a felszínre, ennek bő vizére alapozva építették ki a tavat, mely kiválóan alkalmas horgászatra, strandolásra, de kempingezni és kirándulni is lehet a környéken.

szentgyorgyvolgy-a-reformatus-templom-belso-tere.jpg

06

Erdélyi templomok hangulata az Őrségben

A Hetés az Őrség és a Göcsej határán fekvő szentgyörgyvölgyi református temploma a magyarországi festett kazettás mennyezetű református templomok egyik leglátványosabb példája.

Az 1787-ben, barokk stílusban épült műemlék legnagyobb értéke a templomhajóba festett kazettás famennyezet, amelyen 88 darab téglalap alakú, kékre festett, bárányfelhőkkel díszített fatábla látható.

 

Az egységes kék és fehér felhőtenger közepén két, virágmotívumokkal és koszorúval díszített egybefoglalt tábla figyelhető meg.

Cím: 8975 Szentgyörgyvölgy,

Petőfi S. u. 33.

A szomszéd faluban, Nemesnépen találjátok a Csaba Asztala vendéglőt!

07

Lendva- Szlovénia

Lendva várában mindig jó kiállítások vannak.  A szőlőhegyről a kilátás nagyon szép. Megéri átmenni!

Modern művészet egy ősi várban, a magyar határtól nem messze, de már Szlovénia területén. Lendván, a belváros felett magasodik az alsólendvai vár fehér falú, L alakú épülete. A várból a városra és a környező szőlőhegyekre nyíló csodás kilátás mellett érdemes meglátogatnunk a falai közt kialakított történeti és képzőművészeti kiállításokat.

Nem messze néhány Michelin -ajánlott vendéglő.

Szívesen segítünk a tervezésben, szervezésben. 

150775bbf0ed8fe94f6b8e55ba186223.jpg

08

Kendlimajor művésztelep

Ludvig Zoltán és barátai által 29 éve alapított és működtetett művésztelep, alkotótábor.

A Ludvig Nemzetközi Művésztelep a Nagykanizsától 12 km-re lévő Kisrécse - Kendlimajorban, található. A művésztelepen, a nyári alkotótáborban évente átlagosan 30-40 professzionális képzőművész fordul meg.

A sok év alatt összegyűjtött képekből álló galéria egyeztetés után látogatható, a képek közül lehet vásárolni is. Ezen kívül kurzusokat is indítanak.

  • Facebook
Paint Tubes
bottom of page